Hovedseksjon

Skole på Rikshospitalet

Bilde av det store skolerommet på Rikshospitalet

Våre lokaler

Sykehusskolen avdeling Rikshospitalet holder til i 1. etasje ved Barneklinikken, og ligger i gangen mellom E1 og E2. Her ligger også Fritidsklubben. Vi har et undervisningsrom som er tilrettelagt for 1.-4. trinn og et større undervisningsrom for 5. trinn-vg3. På det store skolerommet har vi fellesundervisning på ettermiddager, med mat og helse, kunst og håndverk, naturfag, musikk, koding, samfunnsfag med mer. I enden av gangen har lærerne sitt arbeidsværelse.

Det ligger en lekeplass og dyrkekasser lett tilgjengelig utenfor skolens lokaler. Sykehusskolen avdeling Rikshospitalet ligger tett mot Gaustadskogen og Sognsvannsbekken. Der disponerer vi bålplass med gapahuk, natursti og treningsapparater som er blitt tilrettelagt av Aktiv for kreft-foreningen. Friluftssykehuset har en hytte rett ved Rikshospitalet som vi også har tilgang til.

Våre ressurser

Sykehusskolen har et stort bibliotek av lærebøker, og vi har læreverk for alle fag på alle trinn.

Vi har PCer og iPader som kan disponeres både på skolerom og pasientrom.

Vi har et rikt utvalg skjønnlitteratur og faglitteratur for alle aldre. Vi har et tett samarbeid med Deichmans filial på Rikshospitalet som ligger kort avstand fra skoleavdelingen.

Prosjekter

Grønn og Frisk-prosjektet
Sykehusskolen i Oslo har, i samarbeid med Den Naturlige Skolesekken, satt i gang prosjektet "Grønn og Frisk. Et mer miljøvennlig Oslo Universitetssykehus", hvor elevene våre får mulighet til å utvikle miljøtiltak for Oslo Universitetssykehus. Vi har et tett samarbeid med miljølederen ved OUS, og alle elevforslag blir tatt til vurdering hos miljølederen.
Du kan lese mer om Grønn og Frisk-prosjektet her.

Drivhuset
Sykehusskolen har sitt eget drivhus ved lekeplassen utenfor skolens lokaler. Her dyrkes det ulike grønnsaker og urter som elevene høster inn til bruk i mat og helse-undervisningen. Drivhuset benyttes også som undervisningsrom med innlagt varme og sitteplasser.

Kommende arrangementer

Sykehusskolen har flere arrangement i regi av Den Kulturelle Skolesekken, i tillegg til andre arrangementer. Vi samarbeider tett med Barneprogrammet, musikkterapeuter og leketerapeuter om ulike arrangement og feiringer.

Spør Sykehusskolens ansatte dersom du lurer på om vi har noen kommende arrangementer.

Dersom du har spørsmål vedrørende skoletilbud eller drift på avdelingen, kan du kontakte ledelsen ved Sykehusskolen.

Kontaktinformasjon for ledelse og ansatte finner du her.

Slik finner du oss

Skoleavdelingen på Rikshospitalet ligger i første etasje på barneklinikken.

Sykehusskolen i Oslo avdeling Rikshospitalet, Barneklinikken E1
Sognsvannsveien 20, 0027 Oslo.
Tlf: 23 07 32 46

Dyrene våre

På Rikshospitalet har vi et akvarium med mange forskjellige fisker og planter. Disse kan være fine bare å se på, men også et fint utgangspunkt for undervisning rundt fisk, havet, vannets kretsløp og bærekraft. Vi har også en samling med utstoppede dyr, samt en slange lagret på glass.