Hovedseksjon

Lekerom og leketerapi

Leketerapi på Ullevål Sykehus

Leketerapien på Ullevål har et stort lekerom med mange forskjellige leker. Her kan man leke alene, eller sammen med foreldre eller søsken. Man kan også besøke sanserommet hvor du kan høre på musikk og slappe av. Leketerapien låner ut leker og formingsmateriell hvis man vil ha med seg noe tilbake til avdelingen, så lenge dette avtales med leketerapautene.

På Leketerapien jobber det kun førskolelærere eller leketerapeuter, det vil si at de er spesielt utdannet til å ta seg av barn under skolealder. 

Leketerapien på Ullevål Sykehus deler lokaler med skoleavdelingen, og holder til i barnesenteret på Ullevål i 4 etg.. Leketerapien holder åpent mandag – fredag, kl 9.00 – 15.00. Du kan kontakte leketerapien på e-post: leketerapien@uus.no
eller tlf. 23 01 55 73/79.

Førskolelærere på Rikshospitalet

På Rikshospitalet har alle de store barnepostene egne flotte lekerom og førskolelærere som jobber på posten. I Barneklinikkens vestibyle er det en lekekrok med klatrevegg og myke puter til å bygge med. Denne kan brukes av alle. Utenfor Barneklinikken er det en stor lekeplass med klatrestativ, sandkasse, husker, sykler og traktorer.

Bilder av lekerommene

Lekerommet på Ullevål Sykehus

Lekerom på Rikshospitalet