Hovedseksjon

Skole på Ullevål Sykehus

Bilde av det store skolerommet på Ullevål Sykehus

Våre lokaler

Sykehusskolen avdeling Ullevål Sykehus holder til i 4. etasje i Barneklinikken (Bygg 9). Vi deler lokaler med musikkterapeutene og leketerapeutene.

Vi har tilgang på tre skolerom, et eget kjøkken og Aktiviteket. Skolerom 1 er det største skolerommet, med arbeidsrom for lærerne vegg i vegg. Skolerom 2, bedre kjent som ungdomsrommet, er tilrettelagt for en-til-en-undervisning eller til å slappe av med spill, TV eller musikk. Skolerom 3 brukes primært som møterom, men kan også benyttes til undervisning. Her holdes majoriteten av våre skolemøter. Ved ungdomsrommet ligger Aktiviteket, et rom som er spesielt tilrettelagt for praktisk-estetiske fag og naturfag. Vi har et eget skolekjøkken hvor vi kan undervise mat og helse. 

Ved siden av Sykehusskolen ligger Leketerapien. Her er det mulig for barn i førskolealder å leke og slappe av, forbeholdt at dette avtales med leketerapeutene.

Sykehusskolen har dessuten utarbeidet Takhagen i 4.etasje, en takterrasse med fine benker og bord, planter, urter og grønnsaker, og muligheter for minigolf.

Våre ressurser

Sykehusskolen har et stort bibliotek av lærebøker, og vi har læreverk for alle fag på alle trinn.

Vi har PC’er og iPad’er som kan disponeres både på skolerom og pasientrom.

Vi har et rikt utvalg skjønnlitteratur og faglitteratur for alle aldre. Vi har et tett samarbeid med Pasientbiblioteket på Ullevål og kommer gjerne med tips til litteratur som kan passe dine ønsker og behov.

Prosjekter

Grønn og Frisk-prosjektet
Sykehusskolen i Oslo har, i samarbeid med Den Naturlige Skolesekken, satt i gang prosjektet "Grønn og Frisk. Et mer miljøvennlig Oslo Universitetssykehus", hvor elevene våre får mulighet til å utvikle miljøtiltak for Oslo Universitetssykehus. Vi har et tett samarbeid med miljølederen ved OUS, og alle elevforslag blir tatt til vurdering hos miljølederen.
Du kan lese mer om Grønn og Frisk-prosjektet her.

Takhagen
Som en del av Grønn og Frisk-prosjektet har Sykehusskolen avdeling Ullevål fått ansvar for takterrassen som ligger i 4. etasje. Skoleelever ved Sykehusskolen har medvirket i utviklingen av takhagen, med plantegninger, hjelp til å søke prosjekttilskudd, valg av utemøbler, og såing og plantning av grønnsaker og planter. Elever får lov til å så og dyrke på takhagen, og vi bruker ofte grønnsaker og urter fra takhagen i mat og helse.
Du kan lese mer om takhageprosjektet her.

Kommende arrangementer

Sykehusskolen har flere arrangement i regi av Den Kulturelle Skolesekken, i tillegg til andre arrangementer. Vi samarbeider tett med Barneprogrammet, musikkterapeuter og leketerapeuter om ulike arrangement og feiringer. Spør Sykehusskolens ansatte dersom du lurer på om vi har noen kommende arrangementer.

 

Dersom du har spørsmål vedrørende skoletilbud eller drift på avdelingen, kan du kontakte ledelsen ved Sykehusskolen.

Kontaktinformasjon for ledelse og ansatte finner du her.

 

Slik finner du oss:

Skoleavdelingen på Ullevål ligger i fjerde etasje på barnesentret (bygg 9).

Sykehusskolen i Oslo avdeling Ullevål, Barnesentret
Kirkeveien 166, 0407 Oslo. 
Tlf: 22 11 99 18

Dyrene våre

I gangen i 4. etasje bor skilpadden Melina. Melina er en ferskvannskilpadde som har vært på Ullevål siden 2010. Hun blir matet hver mandag og fredag rundt klokken 11, og det er veldig hyggelig om man ønsker å se på skilpaddemating og få et miniforedrag om skilpadder.

I tillegg til Melina har vi også et akvarium med fisker. Disse kan være fine bare å se på, men også et fint utgangspunkt for undervisning rundt fisk, havet, vannets kretsløp og bærekraft.