Hovedseksjon

Ungdomsrom og fritidsklubb

Bilde av ungdomsrommet på Rikshospitalet

Barneavdelingene på Rikshospitalet og Ullevål fikk i mars 2015 nye ungdomsrom. På Rikshospitalet er det foreningen Sykehusbarn som har stått for finansieringen av ungdomsrommet. På Ullevål har Sykehusskolen samarbeidet med Alexander Rybak, som har donert materiell for å innrede et sårt tiltrengt ungdomsrom.

Det arrangeres fritidsklubb på både Rikshospitalet og Ullevål Sykehus. 

Fritidsklubben arrangeres av egne ungdomsledere. Der kan du blant annet spille spill, spille instrumenter, spille på de nyeste spillkonsollene, se film, eller bare være sammen med andre ungdommer. Noen dager byttes fritidsklubben ut med diverse arrangementer for barn og ungdom. Dette kan være f. eks trylleshow, teater, konserter, filmkveld eller kodeklubb. Noen av arrangementene passer godt for de yngre barna, mens andre er mer egnet for ungdom.

Fritidsklubb på Rikshospitalet

Mandag og onsdag
17:00 - 19:00

Hver mandag og onsdag fra kl 17-19 organiseres det fritidsklubb for barn og ungdom i skolealder. Fritidsklubben finner du på ungdomsrommet, ved inngangen til sykehusskolen i 1.etasje på barneklinikken.

I Sykehusskolens sommerferie er fritidsklubben i tillegg åpen mandag til torsdag på dagtid. Når det ikke er andre arrangementer på rommet kan du ta med venner dit og slappe av i trivelige omgivelser.

Fritidsklubb på Ullevål Sykehus

Fritidsklubben finner du på ungdomsrommet, som holder til i skolens og leketerapiens korridor i 4.etg. på Barnesenteret (bygg 9). På ungdomsrommet finner du tv, kinoanlegg, instrumenter, spillkonsoller og pc. Rommet kan brukes på dagtid og ettermiddager.

Ta kontakt med skolen eller leketerapien i 4.etg. for bruk av rommet utenfor ordinær åpningstid.

Ungdomsrommet på Ullevål Sykehus:

Ungdomsrommet på Radiumhospitalet:

Alexander Rybak deltok på åpningen av ungdomsrommet på Ullevål: